Waterwratten kunnen erg besmettelijk zijn.

Waterwratten en hoe voorkom je besmetting.

Ook wel genaamd mollusca contagiosa, en in Nederland soms ook wel apenpokken genoemd, zijn een vorm van wratten en worden door een virus veroorzaakt. Het zijn kleine meestal 1 tot 3 mm maar soms tot 8 mm, ietwat glanzende parelmoerachtige verhevenheden. Hieruit is bij rijpe waterwrat een wittige substantie te drukken.

**Op deze site vindt je een selectie van de meest doeltreffende producten om wratten te verwijderen.**

Klik hier om direkt deze produkten te bekijken.


Het ontstaan van waterwratten

 

waterwrattenWaterwratten ontstaan veelal op de romp onder de oksel, op de bovenarm en elleboogplooi, het bovenbeen en de knieholte. Na een periode van enige maanden tot wel 1 à 2 jaar verdwijnen de wratjes vrijwel vanzelf doordat het lichaam er weerstand tegen ontwikkelt. Een eerste teken is dat ze dan vaak gaan ontsteken, met roodheid.

De wratjes laten bij afwachten, tot ze vanzelf verdwijnen, vrijwel nooit een litteken achter. Bij agressieve behandeling is hier echter wel meer kans op! Daarna is het kind immuun voor waterwratten.

Vooral kinderen met eczeem zijn er vatbaar voor, door het eczeem krabben zij meer waardoor ze het virus in hun huid wrijven. Toch is het een volstrekt goedaardige huidaandoening.

 

Besmetting gevaar

 

Wanneer de wratten vanzelf of door krabben open gaan komt de virusbevattende, besmettelijke wittige substantie vrij. De incubatietijd varieert van enkele weken tot zelfs enkele maanden.

Waterwratten worden kunnen ook via speelgoed en zwembandjes worden overgedragen. Daarom kan het verstandig zijn om ze toch te behandelen.

 

Waterwratten behandelen

 

De huisarts zal niet snel actie ondernemen, het gaat immers vanzelf over. Ondanks dat waterwratjes relatief onschuldig zijn kunnen ze toch erg hinderlijk zijn voor uw kind. Er kunnen complicaties optreden zoals ontstoken waterwratten en/of bacteriële infecties met blijvende littekens tot gevolg.

Behandeling van waterwratjes kan eenvoudig met bijvoorbeeld Heltiq Waterwratjes of Sur Plus Dr. Fix Waterwratjes.

 

Producten


 

waterwratten kindHeltiq Waterwratjes:
Innovatie in behandeling waterwratjes!
* Laat waterwratjes sneller verdwijnen
* Uitdrogend en jeukstillend
* Eenvoudig in gebruik, snel en effectief
* Gebaseerd op bevriezing (Cryotherapie)
* Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

ontstoken waterwratten

Wat is HeltiQ WaterWratjes?
De naam zegt het al: HeltiQ WaterWratjes is speciaal ontwikkeld om waterwratjes snel en effectief te behandelen. HeltiQ WaterWratjes is gebaseerd op de effectieve methode van cryotherapie (behandeling op basis van bevriezing). Door het waterwratje licht te bevriezen, zal het uitdrogen en sneller verdwijnen. De afgesloten ruimte van de kap en het doseermechanisme maken de werking snel en veilig.


waterwrattenbehandelenSur Plus Dr. Fix Waterwratjes

Binnen 24 uur in huis, veilig en vertrouwd
Wratten kunnen heel vervelend zijn. Ze jeuken vaak en zijn onaangenaam om te zien. De kleine uitstulpingen op je huid zijn niet gevaarlijk maar vaak wel besmettelijk. Daarom is het goed er zo snel mogelijk vanaf te komen. Dr. Fix waterwratjes pen helpt je daarbij. Door 2 tot 4 maal daags het wratje aan te stippen zal deze snel van structuur veranderen wat betekent dat de behandeling aanslaat. Uiteindelijk zal het wratje krimpen en verdwijnen. Verlos jezelf nu snel van waterwratjes met deze gemakkelijk te gebruiken pen!

waterwratten volwassenen


Gerelateerde artikelen:

Leave a Reply